Szombat
2024 Május 18
5:06 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • « 1 2 3 4 5 ... 15 16 »
    Hozzávalók:

    1 db tisztított liba nyakbőr
    kb. 1 csésze liszt
    2 kanál libazsír
    kevés víz

    bors
    pirospaprika
    A lisztet összekeverjük a zsírral, a fűszerekkel, és esetleg egy kevés vízzel, hogy elég sűrű tészta legyen, s ezzel megtöltjük a nyakbőrt. Két végét összevarrjuk, s a nyers sóletba tesszük. Tálalásnál felszeleteljük.
    Kategória: Zsidó ételek | Megtekintések száma: 1417 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 November 25 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók: (6 személyre)

    40 dkg tarka (fürj) szárazbab
    1/2 kg zsíros marhahús
    1 nagy libacomb
    25 dkg füstölt libahús
    3 púpozott kanál liszt
    20 dkg gersli
    6 tojás
    2 nagy vöröshagyma
    1 nagy kanál libazsír
    A babot főzés előtt 24 órával beáztatjuk. A vöröshagymát levelekre bontjuk, és lassú tűzön a zsíron lábasban üvegesre pároljuk. Ha véletlenül egy-egy hagymalevél megbarnul, ki kell dobni, mert különben az egész sólet odaéghet. Meghintjük egy kanál liszttel, majd belehelyezzük a húst &eacut ... Tovább »
    Kategória: Zsidó ételek | Megtekintések száma: 1783 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 November 25 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1,5 kg marhacomb vagy felsál kockákra vágva, letisztítva
    2 sertéscsülök vagy -lábszár (lábanként hosszában kettévágva)
    20 dkg kenyérszalonna vagy kevés étolaj
    1 nagy vagy 2 közepes vöröshagyma aprítva
    4 közepes paradicsom negyedelve
    1 nagy vagy 2 közepes étkezési paprika felcsíkozva
    1 kanál pirospaprika
    érzésnyi só és bors
    1 lapos evőkanál majoranna
    5 dl vörösbor
    4 szem burgonya felkockázva
    ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 2033 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Június 10 | Hozzászólások (0)

    Egy kiló sovány felsárból vágjunk szeleteket, verjük ki jól fakalapácscsal, sózzuk be, tegyünk egy lábasba egy kanál fagyos zsírt és egy sor pecsenyét rá; hintsük azt be egy kevés paprikával egy laskára vágott vereshagymával. Néhány szem borsot és későbben újra húst is tegyünk reá, de paprikát nem. Ha a húst hagymával sorba raktuk, öntsünk felül reá 3 deczi bort, 2 deczi eczetet és néhány kanál hideg vizet. Fedjük be és főzzük, a míg a hús puha lesz. Időnként, ha szükségesnek mutatkozik, kevés bort és vizet öntsünk reá. Aztán süssük szép pirosra; de mindég forgatva a lábasban. Tálaljuk fel saját zsírjával; adjunk mellé makkaronit.
    Kategória: Nagyanyáink főzték | Megtekintések száma: 1365 | Hozzáadta:: Cimpi | Dátum: 2012 Június 05 | Hozzászólások (0)

    Két kiló felsár pecsenyét tegyünk megmosva és sózva egy nagy lábasba, továbbá egy befedett lábasban, kanálnyi zsírban rakjunk, zellert petrezselyem-gyökeret, vereshagymát, borsot, 2 szem szegfű szeget, egy pohár eczetet és egy pohár vizet; hagyjuk főni 2 óráig. Ha a pecsenye puha lett, a zöldséget törjük át a szitán és habarjunk bele 2 deczi tejfelt, egy kávés kanál liszttel, egy kávés kanál czukor-port; továbbá kevés eczetet is tegyünk bele. E mártást öntsük a felvagdalt pecsenyére; főzzük fel együtt pár perczig. Ha barna mártást akarunk készíteni, egy koczka czukrot pirítsunk meg egészen sötét színüre, egy kis eczettel oldjuk fel, és azt tegyük a tejfelesmártásba, akkor szebb színe lesz: rizskásával tálaljuk.
    Kategória: Nagyanyáink főzték | Megtekintések száma: 1135 | Hozzáadta:: Cimpi | Dátum: 2012 Június 05 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    ½ kg műbeles virsli
    ½ kg mexikói zöldségkeverék
    1 db húsleveskocka
    2 nagy fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    2 tk pirospaprika
    bors


    A hagymát apró kockákra vágjuk és a megtisztított és apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymával megdinszteljük. Ezután félrehúzzuk a tűzről, kicsit visszahűtjük és beletesszük a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzre, 3 dl vizet öntünk rá és alaposan elkeverjük, majd hozzátéve a húsleveskockát kicsit felforraljuk. A virslit felkarikázzuk és szintén beletesszük.
    Amikor a virsli már átvette az ízeket, beleöntjük a zöldségkeveréket és fedő alatt puhára pároljuk.
    Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
    Ez az étel kb 5-600 forintból elkészíthető  (+köret) és legalább 6 adag hozható ki belőle.

    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1330 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Május 19 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1 kg pulykamell
    olaj
    fokhagyma
    majoranna
    bors

    Sörtésztához:
    20 dkg liszt
    2 db tojás

    2-2,5 dl sör


    A pulykamellet megtisztítjuk és vastagabb csíkokra vágjuk, majd a fokhagymás fűszeres olajba alaposan beforgatjuk. Egy éjszakára a hűtőben állni hagyjuk.
    ... Tovább »
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1337 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Április 30 | Hozzászólások (1)

    Egy fél kiló marha-pecsenyét vagdaljunk apróra Azalatt 10 deka rizskását sós zsiros vizben főzzük meg, és kihűtve tegyük a vagdalt pecsenyéhez, fűszerezzük egy kávés kanál tört borssal, fél czitromnak reszelt héjával és sóval. Vagdaljunk még bele 15 deka szép fehér szalonnát is. Miután jól összegyurtuk egész nyers tojással, formáljunk belőle tojásnyi nagyságú gombóczokat. Ha mindez készen van, a deszkán kissé lapitsuk meg, hogy könnyebben átsüthessük. Végül nem igen sok, de forró zsirban süssük ki. Ennek a levébe tejfelt és czitrom-levet is lehet tenni, de tejfel nélkül is tálalhatjuk; makkaronival, vagy tarhonyával köritsük.
    Kategória: Nagyanyáink főzték | Megtekintések száma: 1154 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Április 22 | Hozzászólások (0)

    Két kiló felsárszélt és vesepecsenyét, - mely jó kövéres - vagdaljunk fel egyforma, igen apró koczkákba, tegyük ezt vízbe s egy jó nagy kanál zsírt tegyünk lábasba forrni. Ha jó meleg a zsír, lökjünk bele két nagy fő koczkákra vágott vereshagymát és kávés kanál szegedi paprikát, gyorsan felkavarva, azonnal tegyük bele a vízből kiszedett hust; sózzuk meg öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje a hust. Fedjük be a lábast és egyforma tüzön hagyjuk főni. Mikor már kevés lé van alatta, de még nem pirult meg, ujjra öntsünk bele annyi vizet, hogy az edény félig legyen, egész addig ismételve ezt, a míg a hus izlés szerinti puha nem lesz. Mikor ezzel készen vagyunk, a jó és bő lébe tegyünk néhány koczkára vágott burgonyát nyersen, ügyelve, hogy el ne főjjön és levét ne sürítse. Leg ... Tovább »
    Kategória: Nagyanyáink főzték | Megtekintések száma: 1378 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Április 22 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    ½ kg fettuccine tészta
    15 dkg reszelt füstölt sajt
    3 dl tejszín
    1 csokor petrezselyem
    kb 10 dkg margarin

    bors



    A margarint megolvasztjuk, belekeverjük a sajtot és a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ezután lassú tűzön addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Sóval borssal ízesítjük és összekeverjük a tésztával. Tálaláskor meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1222 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024